Друштво српско-руског пријатељства у Нишу добило просторије од Града

[caption id="attachment_54100" align="aligncenter" width="600"] Кућа у којој је некада била Адвокатска комора; Фото: принтскрин Google maps[/caption]

Уместо на улици, чланови Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника “Наисус”, које у Нишу постоји од 2009. године, убудуће ће састанке имати у кући која се налази у Учитељ Тасиној улици у Нишу. Најављују трибине, радионице, изложбе и друге културне активности које ће организовати у новом простору.


Иако Друштво “Наисус” постоји у Нишу већ 8 година, досад нису имали свој простор, па су последњих година састанке организовали у кафићима и кафанама, каже копредседник Ђорђе Јанковић.

У кући у којој је некада била Адвокатска комора, додаје Јанковић, сада ће чланови Друштва организовати трибине, школу балета, креативне радионице и изложбе у сарадњи са нишким Народним музејем.

Свој рад, каже, засноваће на промоцији вредности српског и руског народа.
Сада ћемо имати доста добрих услова да остваримо све оно што нам је и Статутом зацртано, а то је уствари промоција заједничких вредности Срба и Руса из области историје, уметности, спорта, све оно у чему имамо нешто заједничко - додаје Јанковић.

Амбасадор Русије у Србији Александар Васиљевич Чепурин је приликом данашње посете Нишу најавио да ће бити отворене нове просторије Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника “Наисус” и казао да ће то много значити Србима и Нишлијама. Он је рекао и да се нада да ће убудуће Срби и Руси још више унапредити односе и да је за Русију Ниш важан и интересантан град.

Извор: Јужне вести

ниш, русија, србија, српско руско друштво
http://www.magacinportal.org/2017/06/27/drustvo-srpsko-ruskog-prijateljstva-u-nisu-dobilo-prostorije-od-grada/
Друштво српско-руског пријатељства у Нишу добило просторије од Града Друштво српско-руског пријатељства у Нишу добило просторије од Града Reviewed by Гладиус on јун 27, 2017 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.