Срби знају имена више од 400 Албанаца који су чинили злочине: Комшије крвнички убијале и вадиле органе!

[caption id="attachment_36988" align="aligncenter" width="600"] Сима Спасић крај зида на коме су фотографије свих жртава. Фото: Стево Мрђен / КМ Новине[/caption]

Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији припремила многобројне доказе за Специјални суд који почиње да ради. Мајке и супруге препознале комшије међу отмичарима. Захтеваће и подизање оптужница против челника ОВК за командну одговорно.



Поред видео-снимака, фотографија и других доказа да је било живих Срба у логорима Ликовац, Лапушник, Малишево... постоје и поуздани сведоци Албанци, који су под заштитом Тужилаштва за ратне злочине а који ће сведочити пред Специјалним судом за злочине које су починили припадници ОВК.

Овим речима представници неколико удружења породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији истичу наду да ће Специјални суд, који је најавио да ће већ у наредним данима подићи прве оптужнице, донети дуго очекивану правду. Симо Спасић, председник Удружења киднапованих и убијених Срба, истиче да и међу Србима има преживелих сведока, као и да ће о почињеним злочинима у покрајини сведочити и њихове породице. Он је уверен да би Специјални суд морао да уважи њихове доказе.

- Приликом киднаповања Срба у општини Ораховац, међу цивилима је било и жена и монаха, који су ослобођени посредством међународног Црвеног крста. Мајке и супруге киднапованих су међу отмичарима препознале многобројне комшије, али имамо и других доказа да је око 400 Албанаца учествовало у киднаповањима, која смо својевремено доставили главној тужитељки Хашког трибунала Карли дел Понте. После тога, уследило је отварање истраге и извештај Дика Мартија, специјалног известиоца Савета Европе - објашњавају породице киднапованих и убијених Срба на КиМ.

Подсећају да су одређене доказе доставили и Мати Ратикенену, тадашњем шефу истражне јединице у Хашком трибуналу, који ће сада бити главни судија у Специјалном суду за злочине ОВК.

- Иако је већи број Албанаца, сведока киднаповања Срба и њиховог одвођења у логоре, али и на друге дестинације где су једном броју њих вађени органи, одустао од сведочења, међу доказима да је било трговине органима постоји запис са једне клинике у Америци. Лекари, међу којима је било и оних са српским коренима, обавестили су нас да се спроводи повећан број трансплантација органа и да сумњају да се оне изводе органима киднапованих Срба - испричали су "Новостима" чланови породица.

Командна одговорност


- Захтеваћемо и подизање оптужница против челника ОВК за командну одговорност, јер када су по том принципу могли да суде српским генералима у Хагу, могу сада и њима - истиче Симо Спасић.

У удружењу тврде и да се утицајни албански лидери ових дана интересују за њихове доказе и покушавају да сазнају шта имају у поседу.

Извор: Новости

албанци, антисрбизам, злочини, косово, метохија, овк, Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији
http://www.magacinportal.org/2017/07/03/srbi-znaju-imena-vise-od-400-albanaca-koji-su-cinili-zlocine-komsije-krvnicki-ubijale-vadile-organe/
Срби знају имена више од 400 Албанаца који су чинили злочине: Комшије крвнички убијале и вадиле органе! Срби знају имена више од 400 Албанаца који су чинили злочине: Комшије крвнички убијале и вадиле органе! Reviewed by Гладиус on јул 03, 2017 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.