Контра-адмирал у пензији Бошко Антић: Српска војска није изгубила рат, већ је „свој део рата добила“

[caption id="attachment_47052" align="aligncenter" width="600"] Српски војници на караули Кошаре / Фото: 63. падобранска.[/caption]

Апелујемо на медије да више пишу о борцима који су бранили Србију, јер смо ми историју писали својом крвљу, а ви то урадите пенкалом, поручили су данас припадници некадашњег Приштинског корупса, који су истакли да су и сада спремни да се боре, ако држава позове.


Нисмо се оглашавали 18 година, били смо чак и сатанизовани и блокирани у медијима, малтене смо проглашени кривим што смо бранили државу, рекао је на конференцији за новинаре старији водник Жарко Петровић, који је за време рата 1999. био старешина на караули Горожуп-Паштрик.

Поводом најаве да ће Председништво Србије увести споменицу у част бораца са Кошара, он је рекао да она не треба да се ондоси само на ту караулу и караулу Горожуп, већ на све који су се борили дуж границе са Албанијом.

Петровић, који је председник Савеза удружења бораца и ратних војних ветерана – старих ратника Србије, позвао је државу да донесе нови закон о ветеранима, који је на чекању већ три године.

Док причамо о онима који су погинули они ће и даље живети, њихове породице знаће да нису одбачене и да жртве нису биле узалудне, рекао је Ненад Ерцег, за време рата 1999. осамнестогодишни војник на караули Гора-Паштрик.

Према његовим речима, држава треба да помогне некадашњем комаданту Треће армије, који је „понос и дика војника“, генералу Небојши Павковићу, који је у затвору по пресуди Хашко суда.

Контра-адмирал у пензији Бошко Антић је напоменуо да војска није изгубила рат, већ је „свој део рата добила“.

Војска води оружану борбу, а рат води држава, рекао је Антић, некадашњи начелник Школе националне одбране.

Извор: Фонет, Васељенска

браниоци, војска србије, јунаци, косово, метохија, србија
http://www.magacinportal.org/2017/08/10/kontra-admiral-u-penziji-bosko-antic-srpska-vojska-nije-izgubila-rat-vec-je-svoj-deo-rata-dobila/
Контра-адмирал у пензији Бошко Антић: Српска војска није изгубила рат, већ је „свој део рата добила“ Контра-адмирал у пензији Бошко Антић:  Српска војска није изгубила рат, већ је „свој део рата добила“ Reviewed by Гладиус on август 10, 2017 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.